Recepten

 

To­ma­ten met ve­ga­ge­hakt

Bron: Allerhande 9 2012

INGREDIËNTEN

·         1 courgette

·         2 el olijfolie

·         2 tl gedroogde tijm

·         1 blik cannellinibonen (400 g), uitgelekt

·         1 schaal vegetarisch gehakt (175 g)

·         1 zak aardappelpartjes (600 g, diepvries)

·         8 vleestomaten

·         50 g Cheddar Tophat 48+ (kaas), geraspt

Bovenkant formulier

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie: 535 kcal > Eiwit: 27 g > Vet: 26 g > Koolhydraten: 45 g

 BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm (brunoise). Verhit de olie en bak de courgette en tijm 3 min. Doe de bonen en het gehakt erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. 2. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. 3. Snijd de bovenkant van de tomaten en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en bestrooi met de kaas. Zet de tomaten tussen de aardappelpartjes in de oven en bak ca. 15 min. mee. Serveer direct.

 



 

Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la

Bron: Allerhande 7 2004

INGREDIËNTEN

·         1 gestreepte aubergine

·         3 el olijfolie

·         1/2 el balsamicoazijn

·         1 zakje buffelmozzarella (125 g)

·         1/2 bakje basilicum (a 15 g)

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie: 200 kcal > Eiwit: 8 g > Vet:17 g > Koolhydraten: 2 g

BEREIDEN

1.     1. Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.

2.     2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

3.   3. Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op 4 borden een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum. Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.

 

 



Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

Bron:

Allerhande 6 2007

INGREDIËNTEN

  • 1 aubergine, in dobbelstenen
  • 1 bakje romaatjes (250 g)
  • 1 doosje champignons (250 g), schoongemaakt
  • 2 zakjes rozemarijn (a 15 g)
  • 2 eetlepels olie

MATERIALEN

  • barbecuespiesen
  • barbecue

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:
95 kcal
Eiwit:
3 g
Vet:
7 g
Koolhydraten:
4 g

BEREIDEN

  1. Kook de blokjes aubergine 2 minuten in ruim kokend water. Laat ze afkoelen en dep ze droog met keukenpapier. Doorboor de groenten één voor één met een barbecuespies. Rijg de blokjes aubergine, de tomaatjes en de champignons om en om aan de takjes rozemarijn. Bestrijk de spiesjes dun met olie en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Gril de groentespiesen in 5-8 minuten bruin en gaar.